images

Als professioneel musicus/fluitist, en vanuit een persoonlijke historiek met hyperventilatie, astma, klaplong-en liesbreuk ervaringen  heb ik me gespecialiseerd in het geven van ademworkshops en training, zowel voor blazers en zangers als voor het algemeen publiek.

Ademhaling is onlosmakeliijk verbonden met je houding, bewegingsvrijheid, innerlijke status, reflexen, psyche….
We ademen 20.000X per dag. Als je dàt kan optimaliseren, verbetert je leven.
Wat maakt deze workshop ANDERS ? 

 

  • veel misverstanden rond ademhaling zullen worden opgehelderd
  • je leert hoé je via ademhaling rustiger en helder kan worden en hoe je ademhaling een ANKER kan zijn om jezelf steeds terug in balans te brengen.
  • je leert hoe ademhaling verbonden is met beweging en houding : dit zal tevens je bewegingsvrijheid vergroten én je een moeiteloos opgerichte houding bezorgen en coördinatie verbeteren.
  • je krijgt  basis-inzicht in   ademfysiologie, adem-mechanica, externe factoren die  je ademhaling beïnvloeden, en psychologische aspecten rond ademhaling.
  • We bekijken “adem-methodes” en de meest recente wetenschap.( Wim Hof/ Buteyko/ Vaderpoel/ Van Dixhoorn../Severinsen…)
  • Je merkt én begrijpt verbetering en verandering metéén en leert hoe dit terug te vinden en uit te breiden. 

Optimalisatie van ademhaling is écht mogelijk 
Je recupereert  beter van inspanningen en sport.  Je leert hoe goed te ademen bij stress en inspanningen..
en je  krijgt oefeningen en tips om om te gaan  met verschijnselen als hyperventilatie en astma… of gewoon om “tussendoor” op adem te komen.

Informatie rond ademhaling zit vaak gevangen in een esotherische hoek, of bestaat uit adviezen die horen tot een bepaalde bewegingsvorm, overtuiging  of discipline.

In deze workshop overstijgen we opinies en maken we gebruik van de Franklin Methode, een pedagogische vorm die recente wetenschappelijke inzichten uit alle betrokken domeinen bijeen brengt in een tastbare vorm.

( Julliard School, Cirque du Soleil, Royal Ballet, Pilates …)

Logo_Franklin_en_black

BETTER BREATHING IS A GIFT FOR LIFE