Franklin Methode®

Ontwikkeld door Eric Franklin

Bewegen doe je niet enkel met spieren. Je doet dit met je hele wezen vanuit je zelfbeeld, je verwachtingspatroon, je specifieke eigen mogelijkheden en belemmeringen.
Daarbij gebruik je je skelet, de zwaartekracht, reflexen, je voorstellingsvermogen…

Onze hersenen sturen beweging (motoriek) aan via voorstellingen van deze bewegingen (beelden).
Deze voorstellingen of beelden worden op hun beurt gevormd door de input of “feedback” die de hersenen ontvangen van deze bewegingen (sensorisch aspect).
Tegelijk maken je hersenen gebruik van een soort “beelden-geheugenbank”.

Een beweging kan nooit vloeiend en licht zijn als er in je hersenen geen voorstelling van deze bewegingskwaliteit aanwezig is.

De boeken en workshops van Eric Franklin geven blijk van een uitzonderlijk vergaand begrip van biomechanica, anatomie, evolutieleer, neurologie. Talloze wetenschappelijke studies onderbouwen deze kennis. (franklinmethod.com)

In de Franklin-methode® worden in je hersenen nieuwe verbindingen gelegd door het gebruik van beelden die de biomechanica ondersteunen.

Meer informatie = betere navigatie.

Daarnaast ga je ook leren hoe jouw eigen perspectief, verwachtingspatroon en focus bewegingen moeilijker of makkelijker maken.

Via een unieke pedagogiek ga je informatie (rond bv. soepele schouders), letterlijk meenemen.
Oefeningen veranderen “het beeld” dat je had in een nieuw en rijker beeld waarin naast beter, gevarieerder en soepeler bewegen ook een verhoogd welzijn ligt.

Je leert hoe je innerlijke weerstand en verwachtingspatroon een gewenste verandering kan ondermijnen of zelfs onmogelijk kan maken. Jezelf leren bepalen en voelen is een vorm van Mindfulness, waardoor je je veel dieper verbonden voelt met jezelf in het nu en onder moeilijkere omstandigheden.

Een Franklin-methode workshop kan je opvatten als een workshop die je niet alleen inzichten geeft, beter laat bewegen op elke leeftijd en je ontspant… Het is ook FUN.


http://www.youtube.com/watch?v=Ca7Nl8P_baE 

meer over Franklin methode youtube