ADEM V PROFESSIONALS

ADEM V PROFESSIONALS 1-2-3
( voor academies ook te boeken via OVSG)

DEEL 1

1ste Kennismaking met de functionele anatomie en fysiologie van ademhaling, de ademstructuur, ademvolumes . Competenties: dankzij een dieper gegrond inzicht zal je na afloop van deze workshop niet alleen beschikken over oefeningen, warm-ups en ontspanningstechnieken. Je zal de relatie tussen muziek, instrument en je lichaam veel duidelijker zien. Dit zal de “weg” naar adembeheersing aanzienlijk verlichten en verkorten, en bovendien zorgen voor meer rust en ” belichaming” bij het musiceren. Een onwaarschijnlijke Boost voor jezelf én voor je leerlingen!

DEEL 2

Na een korte revisie van deel 1 gaan we dieper in op het beschikbaar maken van de ademstructuur ( luchtwegen, longen, middenrif, buikspieren, bekkenbodem, skelet). We breiden de inzichten uit deel 1 uit in de diepte en kijken ook naar veel voorkomende spannings- en houdingspatronen. Psychologie van ademhaling, focus en hefboomfunctie worden dieper uitgewerkt. Competenties: deel 2 zal je op weg zetten om eigen oefeningen te maken of bestaande oefeningen beter in te zetten. Je zal zien hoe ademvoering subtieler te benaderen vanuit het gebruik van zwaartekracht, grondreactiekracht en hefboom. We leren onze gedachten bewust in te zetten en maken kennis met self-talk, moodwords en mentale simulatie van beweging. Je komt veel meer ” bij je ademhaling”. Deze cursus overstijgt ” opinies”. Je leert de beperking van perfectionisme en komt in contact met je evolutionair design en hoe je héle lichaam in te zetten bij muziek technisch ademgebruik.

DEEL 3

Na een korte revisie van deel 2 gaan we nog een stapje verder en kijken naar hoe je lichaam ( skelet , spieren, fascia..) in 3 D werkt bij beweging ( lees musiceren) Je eigen houdings- en spanningspatronen zullen duidelijk worden en je krijgt ervaringen die je eigen lichaamsbewustzijn enorm verhogen en je ” grenzen” helpt doorbreken. Bewegingsbereidheid is een pluspunt. We kijken naar de rol van organen in ademhaling en maximaliseren de kennis van de vorige workshops in tal van praktische oefeningen. Competenties: deel 3 zal je op weg zetten om jezelf te ” zien”.. Maar ook hoe bv ademhaling te ” trainen” en maximaliseren. Je zal beschikken over tools die je helpen niet enkel eigen grenzen te verleggen, comfort te verhogen en spanning te verminderen… Je zal bovendien ook vaardigheden meekrijgen om leerlingen mee te nemen op deze weg. Een grotere ” belichaming” maakt je innerlijk véél rustiger en zal je enorm helpen bij plankenkoorts én bij je muzikale beleving en expressie.

————————————————————————–

We ademen ong. 20.000 x per dag.
Adem is gelinkt aan energie en leven. Ademen kost ook energie.
Ademhaling is gelinkt aan houding, stabiliteit, bewegingsvrijheid, spanning en psyche.
En kan in samenhang met deze elementen getraind worden!
Ademcapaciteit kan net als adem-efficientie  en ademtechniek verbeterd worden.
Rustiger en aangenamer, voller en makkelijker ademen maakt je hoofd helder, verlaagt je bloeddruk en
hartslag.

.

images-3In deze workshops ervaar je hoe ademhaling te verbeteren in samenhang met beweging, coordinate, houding en emotie!
Je maakt kennis met de ademstructuur, functionele anatomie, ademfysiologie  en adem-mechanismes.
Je zal je bewust worden van de rol van zwaartekracht en hefboomfunctie.
Algemene misverstanden rond ademhaling worden opgehelderd.
In deze workshop werken we met “belichaming van functie”, je voélt verandering!

Voor zangers, blazers, sprekers vormen deze workshops een unieke basis om technische keuzes te baseren op een dieper inzicht.
Een enorme boost voor je lespraktijk en jezelf!

Zelf heb ik vele problemen ervaren en overwonnen  ivm ademhaling: hyperventilatie, Klaplong, astma.
In een meer dan 10 jaar durende zoektocht doorheen Alexandertechniek, Feldenkrais, Body Mapping en de Franklin Methode zijn deze workshops tot stand gekomen.

Ademworkshops kunnen aangepast worden aan doelgroep en niveau.