Coach

Als late beginner (16) maakte ik een doorgedreven opleiding door. Eenmaal “in het vak” werd ik gaandeweg ervaringsexpert in allerlei klachten: rug, nek, frozen shoulder, balansproblemen bij langdurig rechtstaan, hyperventilatie… Sporten hielp . In 2002 kreeg ik een “spontane” klaplong…Dit herhaalde zich in 2004 met een operatie tot gevolg.  Ik werd als blazer geconfronteerd met de angst om ver uit te blazen.

Ik ontdekte “Body Mapping”, een Amerikaanse methode rond lichaamsgebruik en inzichten voor en door muzikanten. Daarnaast begon ik ook met het volgen van lessen Alexander- techniek, Feldenkrais en het studeren van anatomie, neurologie, biomechanica… Na een meerjarige opleiding werd ik ”Body Mapping Teacher”.

Zo kan ik via de cursus “What every musician should know about the body®” deze kennis delen.

Kennismaking met de Franklin-methode® betekende echter een “thuiskomen”.
De Franklin Methode werd ontwikkeld door danser Eric Franklin
en wordt  o.a. gebruikt aan de Juliard school New York, Royal Ballet, Cirque du Soleil, en in Pilates studios en conservatoria wereldwijd.

Wetenschap rond denken, waarnemen, voelen en bewegen worden  gecombineerd tot een fenomenale pedagogiek, die het leven van dansers en musici kan veranderen maar  ook haar nut bewijst in revalidatie en  bij algemene bewegingsoptimalisatie.
Momenteel ben ik na 3 jaar opleiding de eerste Belgische   Franklin-method Educator en geef tal van workshops oa. voor OVSG ( Body,Mind&Music / Adem voor professionals/ Fit for the Office) de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen ( Fit for the office).

Daarnaast geef ik tal van workshops voor koren, musici, zangers,blazers en sprekers .

——————————————————————————————————————————